Hackvalue

Hackvalue is the corporate blog of Loco, a company that does lots of interesting stuff gravitating around Free and Open Source software and licensing, web development, and anything else that we find interesting.
In this particular part of the blog all content is English, but if you have no problems reading Dutch, then the Dutch part of this blog might also be interesting for you. It caters to a slightly different crowd.
If you're wondering why we use the name Hackvalue, please read the FAQ.

WZGV: wat zal Google vinden?

Tags: , , , ,

Joor Loohuis, 28 oktober 2010, 9474 views.

Een aspect van het uitzoeken van een naam voor een bedrijf of project is dat het over de laatste jaren belangrijk is geworden hoe die geplaatst wordt in zoekresultaten. Het blijkt dat dit wel eens onverwachte resultaten kan hebben.

Lees dit artikel

Een Google Map met bedrijfslogo en routeplanner op basis van jQuery

Tags: , , , , ,

Joor Loohuis, 30 september 2010, 11800 views.

Ons artikel dat beschrijft hoe een Google Map met een bedrijfslogo en routeplanner op te zetten blijkt populair. Een vraag die we enkele keren hebben gekregen gaat over het gebruik van jQuery in plaats van Prototype, dus in dit artikel geven we de jQuery versie.

Lees dit artikel

E-mail migreren van mbox naar maildir

Tags: , ,

Armijn Hemel, 30 augustus 2010, 8750 views.

Twee populaire formaten om e-mail op Unix-machines op te slaan zijn mbox en maildir. Elk formaat heeft voor- en nadelen. Migreren van mbox naar maildir is met een klein beetje Python simpel te doen.

Lees dit artikel

Met Nagios controleren voor gefaalde RAID-schijven

Tags: , , , ,

Armijn Hemel, 17 augustus 2010, 7442 views.

Voor betere nachtrust draaien veel systeembeheerders hun systemen op RAID-disks, zodat een crash van een disk niet desastreus hoeft te zijn. Je moet dan wel weten wanneer een disk is gecrasht.

Lees dit artikel

Verwerken van AWstats bestanden

Tags: , , ,

Armijn Hemel, 28 juli 2010, 6955 views.

AWstats is een populair stuk software om logbestanden van webservers te analyzeren. De bestanden van AWstats zitten boordevol interessante informatie, waar je leuke dingen mee kan doen.

Lees dit artikel

1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7  volgende pagina >