FAQ

Hoe zit het nou met die 'hackvalue' naam?

Om een ding heel duidelijk te maken, we zijn geen hackers in de zin dat we in computers inbreken, zoals de pers graag omschrijft wat hackers doen. Echte hackers zijn gewoon geïnteresseerd in hoe dingen werken, en hoe ze beter kunnen worden gemaakt. Een hack is het beste te omschrijven als een slimme of elegante technische prestatie, speciaal een met een speelse of  kwajongensachtige natuur. In het bijzonder is hacken het programmeren van een computer op een slimme, virtuoze en op tovenarij lijkende manier. Hack value is een term die wordt gebruikt om te omschrijven in hoeverre een hack gedaan is omdat het mogelijk is, en omdat andere hackers vinden dat het cool is. Zie de The New Hacker's Dictionary.

Ik heb een melding geplaatst, en nu staat er dat ik een account heb. Waarom is dat?

We gebruiken een vorm van tijdelijke registratie zodat het makkelijker wordt voor jou om meer berichten te plaatsen, en voor ons om te traceren wie wat heeft geplaatst. Het maakt het ook een beetje eenvoudiger om spam te bestrijden. Je tijdelijke account bestaat voor korte tijd, tot het cookie verloopt. Als je de account wil gebruiken om vanaf andere systemen in te loggen, of als je je account permanent wil maken, kan je naar de profiel pagina gaan, en een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Ik heb mijn naam bij een bericht veranderd, en nu hebben al mijn meldingen de nieuwe naam. Waarom?

De naam die wordt weergegeven is geassocieerd met de account waarmee de berichten zijn geplaatst. Dit maakt het duidelijk voor alle lezers wie bepaalde informatie heeft geplaatst, en het maakt het heel makkelijk voor jou om je naam aan te passen of al je berichten te anonimiseren. Als je een dringende reden hebt om berichten te plaatsen onder verschillende namen kan je uitloggen uit je huidige account voordat je een bericht plaatst onder een andere naam. Merk op dat als je de account niet permanent hebt gemaakt, je niet meer kan inloggen in de eerste account om de naam te veranderen.

Waarom zou ik een email adres invoeren als het nergens wordt gebruikt?

We kunnen eventueel het email adres gebruiken als we vaststellen dat er problemen zijn met je account. In de toekomst zouden we ook aanvullende diensten kunnen aanbieden, zoals notificaties als iemand reageert op een bericht dat je hebt geplaatst. Als je er de voorkeur aan geeft dat we je email adres niet opslaan kan je het verwijderen als je weer een berich plaatst, of via de profiel pagina.