Website uitgelicht: een magazijninrichting-calculator voor palletstelling.nl

Joor Loohuis, 31 januari 2010, 8167 views.

Van Der Meer Magazijninrichtingen had als deel van de nieuwe website onder www.palletstelling.nl een calculator nodig waarmee klanten eenvoudig een magazijn kunnen inrichten met palletstellingen. Loco tekent voor de ontwikkeling van deze tool.

Tags: , , ,

Loco heeft in opdracht van Zeo Webmarketing voor Palletstelling een calculator waarmee klanten eenvoudig een passende inrichting kunnen samenstellen voor een magazijn waarin pallets worden ondergebracht. Daarbij is gekozen voor moderne op dynamische HTML gebaseerde technologieën in plaats van tegenwoordig klassiek te noemen benaderingen zoals bijvoorbeeld een Flash applet. Via een wizzard die door middel van AJAX met de server communiceert wordt de klant naar een keuze van eigenschappen geleid die een goed passende magazijninrichting opleveren zonder dat de klant thuis moet zijn in de ins en outs van palletstellingen. Het resultaat is een in HTML uitgevoerde plattegrond op schaal, waarin de klant nog individuele stellingsegmenten kan verwijderen. Vervolgens wordt een offerte-aanvraag ingediend, waarbij de klant een in de Van der Meer huisstijl opgemaakt PDF document krijgt opgestuurd. Daarin staan niet alleen de benodigde onderdelen, maar ook weer een plattegrond en een zijaanzicht van de stellingen, voorzien van maatvoeringen.

Naast de magazijncalculator is er ook een stellingcalculator voor losse stellingen ontwikkeld. Deze werkt min of meer als de magazijncalculator, maar biedt de klant de optie om '12 meter stelling van vier meter hoog voor euro-pallets' te bestellen. Er is ook een calculator gebouwd waarmee de dealers van Van Der Meer Magazijninrichtingen in een afgeschermde omgeving offertes kunnen samenstellen voor hun klanten, waarbij de branding van de PDF in de offertes is aangepast.

Over Loco

Loco is een bedrijf dat onder meer web development en hosting op maat biedt. Het verzorgt bijvoorbeeld technische ondersteuning voor design- en mediabedrijven. Loco heeft honderden websites en -applicaties ontwikkeld.

Creative Commons License Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
Social networking: Tweet dit artikel op Twitter Geef dit artikel door op LinkedIn Bookmark dit artikel op Google Bookmark dit artikel op Yahoo! Bookmark dit artikel op Technorati Bookmark dit artikel op Delicious Deel dit artikel op Facebook Digg dit artikel op Digg Zend dit artikel naar to Reddit Geef dit artikel een duim omhoog op StumbleUpon Zend dit artikel naar Furl

Talkback

reageer op dit artikel

Re: Website uitgelicht: een magazijninrichting-calculator voor p (palletstellingen, 2012-09-11 15:16 CEST)
Prima artikel!

Deze site is ook een expert in <a href="http://www.multiprofiel.nl/palletstellingen/">palletstellingen</a>