Vind geografische coordinaten met Google Maps

Joor Loohuis, 7 september 2009, 20469 views.

Soms heb je accurate geografische coördinaten van een locatie nodig, bijvoorbeeld om een marker op een kaart te zetten. Als je geen GPS ontvanger bij de hand hebt, of als de locatie waar je in geïnteresseerd bent niet om de hoek is, kan het vinden van de coördinaten lastig zijn. Gelukkig is er een klein tooltje in Google Maps dat je helpt de coördinaten te vinden van elke locatie die je op een kaart kan weergeven.

Tags: , , ,

NB: Google heeft nieuwe features aan Google maps toegevoegd, dus het vinden van coördinaten is nu nog gemakkelijker.

Er zijn verscheidene redenen waarom je nauwkeurige geografische coördinaten van een locatie zou willen weten. Een voor de hand liggende toepassing is om een marker op een Google Map te zetten, en een andere is dat je microformats aan een webpagina wil toevoegen. Het probleem is dat als je geen GPS ontvanger tot je beschikking hebt, of als de locatie waar je de coördinaten van wil hebben niet in de buurt is, je op andere middelen moet terugvallen om die coördinaten te krijgen. Gelukkig heeft Thomas Duebendorfer een simpele toevoeging op Google Maps ontwikkeld dat precies dat doet, en meer.

Hoe coördinaten te vinden in een paar eenvoudige stappen

  1. Voeg Position Finder toe aan je Google Maps.
  2. Ga naar Google Maps, en kies 'Mijn kaarten'.
  3. Daar zou nu een kaart 'Position Finder' moeten staan. Kies deze, en er verschijnt een paneel met enkele opties.
  4. Zoom de kaart zodat de locatie waar je in geïnteresseerd bent in voldoende detail zichtbaar is.
  5. Klik 'Show Address' in het Position Finder paneel.
  6. Klik nu de kaart op de locatie waar je de coördinaten van wil weten. Je krijgt nu de breedte- en lengtegraad ('latitude' en 'longitude' respectievelijk) te zien.

Afhankelijk van de toepassing moet je misschien de nauwkeurigheid van de coördinaten aanpassen door middel van de 'display format' optie.

Referenties

Creative Commons License Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
Social networking: Tweet dit artikel op Twitter Geef dit artikel door op LinkedIn Bookmark dit artikel op Google Bookmark dit artikel op Yahoo! Bookmark dit artikel op Technorati Bookmark dit artikel op Delicious Deel dit artikel op Facebook Digg dit artikel op Digg Zend dit artikel naar to Reddit Geef dit artikel een duim omhoog op StumbleUpon Zend dit artikel naar Furl

Talkback

reageer op dit artikel