Website uitgelicht: HPS Industrial

Joor Loohuis, 14 mei 2009, 6902 views.

HPS Industrial heeft haar website aan een flinke facelift onderworpen, en er meteen veel functionaliteit aan toegevoegd. Loco werd ingeschakeld voor de technische implementatie. Een kijkje achter de schermen laat zien hoe moderne technologieën en concepten worden gebruikt zodat HPS Industrial haar klanten nog meer kan bieden.

Tags: , , , , , ,

HPS Industrial is zoals ze zelf omschrijven "specialist in industriële computers en rackmount servers. HPS levert een complete lijn met rackmount servers, industrial computers, mini PC's en panel PC's." Sinds enkele jaren worden ze gehost door Loco, in de rol van technology partner van Rob+Petit. Saillant detail daarbij is dat Loco al sinds voor die tijd gebruik maakt van de rackmount servers van HPS, en HPS dus op haar eigen hardware ging draaien. Over 'putting your money where your mouth is' gesproken.

Doelstelling

Onlangs werd besloten de website aan een flinke facelift te onderwerpen, waarbij niet alleen het uiterlijk aan bod zou komen, maar de informatie ook gereorganiseerd zou worden. Omdat de bestaande website al een belangrijk communicatiekanaal was, werden er een aantal eisen aan de nieuwe site gesteld, waaronder belangrijke technische eigenschappen:

  • alle bestaande URLs moeten blijven werken. HPS heeft over de laatste jaren goede zoekmachine rankings opgebouwd, en die mogen niet verloren gaan zoals andere bedrijven al is overkomen.
  • alle bestaande systemen moeten blijven werken op dezelfde manier als in de oude site, om de processen van de klanten van HPS niet te verstoren.

Verder moest de informatie op de site worden gereorganiseerd en uitgebreid om de ontwikkelingen binnen HPS te volgen, en de klanten meer informatie en communicatiekanalen te bieden. En uiteraard moest de site in een strak nieuw jasje worden gehesen zonder dat de met de oude site opgebouwde identiteit verloren zou gaan.

Resultaat

Rob+Petit tekenen voor het management van het hele project, het fraaie nieuwe ontwerp en de uitwerking van de nieuwe concepten die vervolgens door Loco functioneel zijn geïmplementeerd. Op 14 mei 2009 is de nieuwe site live gegaan. Een bloemlezing van de interessante eigenschappen van de nieuwe site:

  • de producten zijn gereorganiseerd, en de nieuwe indeling biedt vier homepages voor de productgroepen waarin de producten nu zijn ingedeeld. Op die homepages is informatie relevant voor de productgroepen te vinden, en is eenvoudig te navigeren naar de producten zelf. De producten zijn nu bereikbaar via 'leesbare' URLs, maar er is voor gezorgd dat de oude URLs naar producten en productcategorieën blijft werken.
  • de weergave van de producten is aangepast aan het nieuwe ontwerp, maar de speciale features zoals de voor de oude site door Loco ontwikkelde, op AJAX gebaseerde configurator voor rackmount systemen werken als voorheen. Klanten kunnen nog steeds een systeem uitkiezen, componenten aanpassen, en direct zien hoe dat betrekking heeft op de prijs.
  • de website is voorzien van een nieuwssysteem, waarin berichten worden getagged, en op basis van deze tags op de juiste plaatsen worden getoond. Door een RSS feed van de nieuwsberichten toe te voegen hebben de klanten van HPS nu nog een manier om van de ontwikkelingen binnen HPS op de hoogte te blijven, ook al bezoeken ze de website niet. Verder zijn de nieuwsberichten zelf voorzien van 'leesbare' URLs, in plaats van URLs met een lijst met cryptische opties.
  • er is nog een nieuw communicatiekanaal opgezet in de vorm een live chat functie, die met het live gaan van de site meteen een waardevolle toevoeging blijkt te zijn.
  • er is een Google Map aan de contactpagina toegevoegd met een mogelijkheid om een routebeschrijving naar de locatie van HPS' kantoor te genereren.
  • de site is voorzien van een aantal DHTML en AJAX features die gedeeltelijk een kosmetisch doel hebben, maar daarbij niet in de weg zitten van zoekmachine crawlers, die alle relevante informatie gewoon kunnen bereiken. In het algemeen hebben Rob+Petit ervoor gezorgd dat de hele site semantisch goed verzorgd is.

De nieuwe site is ontwikkeld parallel aan de oude, zodat de bezoekers van de site niet met 'werkzaamheden' werden geconfronteerd. Uiteraard is het geheel uit den treure getest in Microsoft Explorer 6/7/8, Firefox, Safari en Chrome.

Over Loco

Loco is een bedrijf dat onder meer web development en hosting op maat biedt. Het verzorgt bijvoorbeeld technische ondersteuning voor design- en mediabedrijven. Loco heeft honderden websites en -applicaties ontwikkeld.

Creative Commons License Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
Social networking: Tweet dit artikel op Twitter Geef dit artikel door op LinkedIn Bookmark dit artikel op Google Bookmark dit artikel op Yahoo! Bookmark dit artikel op Technorati Bookmark dit artikel op Delicious Deel dit artikel op Facebook Digg dit artikel op Digg Zend dit artikel naar to Reddit Geef dit artikel een duim omhoog op StumbleUpon Zend dit artikel naar Furl

Talkback

reageer op dit artikel